Spannend chatten met een vreemdeIn Nederland (en ook andere delen van de wereld) wordt de term chatten met vreemden steeds populairder. Steeds meer mensen vinden het idee leuk om te praten met onbekenden op het internet. Het idee van anonimiteit spreekt veel mensen aan en tegelijkertijd het idee om verrast te worden met wie je chat. Tegenwoordig hoor je zo veel gekke verhalen en hoor je zoveel over privacy op het internet, dat je graag zelf anoniem wilt blijven. Soms kan het ook gewoon spannend zijn om te chatten met een onbekende in een 1-op-1 gesprek.


Voordelen voor chatten met vreemden

Het grote voordeel van chatten met vreemden is dat het geheel aan jou is hoe de chat verloopt. Je kunt een gesprekspartner zoeken voor onderwerpen waar jij graag over wilt praten. Jij bepaalt het. Bevalt het je niet? Dan weet de ander toch niet wie jij bent en kun je een nieuwe chatpartner zoeken. Je bent anoniem en niemand kent je, dus hoef je ook niet bang te zijn voor eventuele gevolgen. Verder kan het verrassend vernieuwend en spannend zijn om 'het lot' te laten bepalen met wie je je volgende chatgesprek zult hebben. Wie weet komt er een mooie vriendschap uit voort.

Nadelen

Er zijn helaas ook nadelen aan anoniem chatten. Door de anonimiteit zien veel mensen een vrijbrief om anderen te gaan pesten. Immers, je blijft toch onbekend en dus kun je allerlei streken uithalen. Helaas is dit zo oud als de mensheid en doet zich dat ook op andere fronten voor. Waarom dragen overvallers een bivakmuts? Juist...
Het kan jou dus ook overkomen dat je een minder prettige ervaring hebt tijdens het chatten met een onbekende. Die persoon kan zich anders voordoen dan hij/zij is, of je zomaar vervelend gaan behandelen. Blijf daarom altijd voorzichtig tijdens het chatten en geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens. Als je het niet vertrouwd, wees dan zo sterk om het gesprek te beëindigen en een volgende willekeurige vreemde een kans te geven :-)

Hoe is het ontstaan?

Enige jaren geleden kwam chatroulette enorm op. Enige tijd was het super populair. Het idee om met een willekeurige gesprekspartner te worden verbonden en elkaar desgewenst ook te kunnen zien sprak veel mensen aan. Helaas werd de service grootschalig misbruikt en nam de populariteit snel af. Gelukkig namen veel websites het initiatief om met een beter alternatief te komen en zijn er tal van nieuwe chatsites die een 'willekeurige gesprekspartner' voor je selecteren. Én met resultaat: het aantal chatsites steeg enorm en het aantal zoekopdrachten naar chatten met vreemden ook! KomChatten heeft zelf geen systeem voor een een-op-een gesprek, maar met een leuke nickname kun je hier ook lekker anoniem chatten! Een profiel is namelijk niet verplicht. Bovendien heb je keuze uit meerdere chatpartners.